Skip to main content

Gebruik van de quicktest functionaliteit binnen de mail designer - Kennisbank / Content / Sms, Emails, Pages & Templates - Deploy Support

Gebruik van de quicktest functionaliteit binnen de mail designer

Authors list

Heb je de E-mail getest door in de E-mail designer gebruik te maken van de Quicktest functionaliteit? Weet dan dat "Gepersonaliseerde links niet  functioneren wanneer de Quicktest functionaliteit wordt gebruikt" .

De reden hiervoor is dat in deze modus de E-mail wordt verzonden zonder klant data. Binnen het tab "Preview"van de E-mail Designer kun je je E-mail testen hoe deze getoond wordt wanneer deze verzonden is, door in de zoekbalk een enter te geven. Nadat je de preview hebt bekeken is het mogelijk om een Quicktest te doen. Het verschil met een test met verzendprofielen is dat je nu de variabelen in je e-mail niet kunt testen. Om een quicktest te starten ga je naar de button 'Quicktest' linksboven in je scherm. Je klikt op de button om de instellingen voor de test te kunnen invullen.


Je vult eerst een naam voor de test e-mail in. Vervolgens kies je een datum en tijd om de test te versturen. Bij Quickmail type kun je kiezen uit een Quickmail of een smart- of splitrun.
Vervolgens selecteer je of je fictief wil testen met test gegevens of wel een profiel of groep wilt gebruiken. Kies je e-mail. Het e-maildoel kun je niet wijzigen, dit staat altijd op 'Test e-mail'. Dan kies je of je de tekst en HTML-versie wilt testen of allebei. Vul de e-mailadressen in waar je test e-mail naar toe mogen gaan en het aantal e-mails.

Controleer je gegevens en klik op 'Bevestigen' om je test e-mail te versturen.


Als de quicktest verstuurd wordt zonder een customer, dan werken diverse functies niet, waaronder de 'bekijk online' link