Skip to main content

Hoe werken tags en gewichten? - Kennisbank / Algemeen - Deploy Support

Hoe werken tags en gewichten?

Authors list

Let op:

Op dit moment is het nog niet mogelijk om tags toe te passen op Objecten, Objectvariaties. In de Zonemails en Pages is het wel mogelijk om de tags te plaatsen via de "Clickthroughs".


Afhankelijk van waar in de e-mail de tag zich bevindt wordt op het moment van klikken het bijbehorende gewicht toegekend.

Dus stel je hebt de tag "50 procent korting" toegepast binnen een block. Een klant klikt vervolgens op een willekeurige link ergens in het desbetreffende block, dan wordt de tag "50 procent korting" met een gewicht van 1 toegevoegd aan het klantrecord van de klant die er op geklikt heeft.

Als de tag is toegepast op een block-variatie in plaats van het object zelf, dan wordt op het moment van klikken de tag toegepast met een gewicht van 2. Wanneer de tag zich op de link bevindt waar op geklikt wordt, dan wordt de tag toegevoegd met het gewicht 3.

Mocht de klant in een latere mail weer klikken en de bewuste tag bestaat al voor die klant, dan wordt het bestaande gewicht simpelweg verhoogd met het gewicht van een nieuwe klik.